Чому День завершення Революції Гідності ще довго не буде вихідним

Спробую провести неочікувану історичну паралель в переддень 8.05

Як відомо, а може декому з вас і ні - 9 травня, як "День победы", набув статусу Державного свята лише 1965-го року, себто у 20-ти річний ювілей. Чому ж так? "Сакральні скрєпи", виявляється, 20 років були звичайним робочим днем?
А тому, що совєтська влада вичікувала моменту, коли СПРАВЖНІХ ветеранів тієї страшної війни - залишиться менше, ніж не справжніх.

Давайте розберемся:
У 1941-му році, на фронт пішли люди, які подекуди були народжені ше в 19-му столітті (забирали до 49), наймолодшому, якому було 18 - був 1923-го року народження. 1941-1943рр., були найважчими для совєтських військ: провали, відступи, масові здачі в полон. МАСОВІ, такої кількості, що німці не знали що робити з полоненими, тому виривали ями куди зганяли голодних, заляканих красноармійців, які в тих ямах зачасту й гинули - від голоду і хвороб. Тоді полягла левова частка тих, хто пішов на фронт в перші місяці. Наймолодший СПРАВЖНІЙ ветеран війни - 1927-го року народження (мій дід, ветеран, до прикладу був 1926-го). Станом на 2017-ий рік, йому 90. І він, в свої 18 - не дуже той розумів масштабів трагедії, до того ж з молодими - гарно працювала пропаганда "Совагитпроп". Так що...

Так от: на старших Воїнів - пропаганда не діяла. Вони все розуміли, і ДУЖЕ багато хто - відверто ненавидів совєти за 10-ки і сотні провальних операцій, за заградотряди, за одну ґвинтівку на трьох, за тижні без гарячої їжі, за десятки мільйонів загиблих. Влада це розуміла, тому вичікувала, паралельно продовжуючи чистки після війни.

Скільки справжніх ветеранів було зіслано до Сибіру або на крайню північ в 1946-1949-му? Незлічити. Плюс, в 1950-му, почалося масове виловлювання скалічених ветеранів, та висилка їх на сумнозвісний острів Валаам. Тих, у кого були родичі, або ті, хто жили в селах - виселенню не підлягали, а от ті, хто ЖЕБРАКУВАВ, (да-да "переможці"), або був самотнім - відправляли туди, і там вони жили в ще гірших умовах. Так завних "самоварів", до прикладу - виносили на повітря подихати, підвішували на якесь гілляччя і могли просто забути, а на ранок - знаходили обмерзлий труп...

І от коли "чистка" була "успішно" завершена - 9 травня став святковим і вихідним, а на парадах, кістяком були молоді ветерани 1925-27рр., а також заградзагонники, НКВДисти, та прирівняні, це ті, хто воював проти УПА на Галичині до 1954, ті, хто придушував Угорське повстання в 1956 та інші "штабники".

Чому зараз, День початку або завершення активної фази Революції Гідності - не вихідний? Тому, що ті, хто РЕАЛЬНО воював на київських та не тільки вулицях - прекрасно знають хто, що і як. Хто на крові прийшов до влади, хто наварився та нажився, хто зрадив, хто пристосувався, хто зупиняв їх і називав "провокаторами". А головне - що перемоги Революції Гідності не було, і вона не завершена. Що так звані "лідери" Революції - зрадили і обдурили нас, використали для реваншу "кучмізму" над "сім'єю". Що кожен з нас може підійти до них і сказати, "закрий рот, брехло є.ане"..


З війною теж саме. Навіть після перемоги - це ще довгий час не буде "фієста", бо Добровольці пам'ятають Зеленопілля, Волноваху, Іловайськ, Ізварине, ДАП, Дебальцево, "Промку"...
Волонтери пам'ятають "роздягання" на блокпостах "переатестованими" мєнтами, активісти пам'ятають торгівлю з окупантами і коллаборантами під час війни і люту протидію Блокаді з боку влади..

А от коли з одного боку залишаться ті, хто буде бити себе в груди кричучи "Да я на віче поруч із Турчиновим стояв", або "Я в наметі собі яйця відморозив", а з іншого "Да я на 927-му блокпосту 1000 орків поклав", або "Ти знаєш скільки я контри впіймав, вони ще себе волонтерами називали", от тоді і буде і День Революції Гідності, і День Перемоги і вихідні, торшки розбавлені СПРАВЖНІМИ Революціонерами і Ветеранами... Вибачте за сум.
Накипіло...

Опублікував: Назар Приходько
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трагічна, але Героїчна: Україна згадує Хрящувате-Новосвітлівську операцію

понеділок, 14 серпень 2017, 0:35

13.08.2017, виповнюється три роки операції "Хрящувате-Новосвітлівка", яку заслужено можна вважати однією з найгероїчніших та водночас найтрагічніших сторінок всієї Національно-Визвольної Війни. По-перше це був ПЕРШИЙ бій Добровольчого батальйону "Айдар...

На фронтах Національно-Визвольної Війни втрати: загинув зовсім молодий хлопець

вівторок, 8 серпень 2017, 18:23

Володимир Зейлик з міста Пустомити Львівської області. Боєць батальйону Донбас-Україна. Йому був лише 21 рік. Загинув від кулі ворожого снайпера вчора, 7.08.2017 в районі Мар'їнки. Такий молодий, життєрадісний, світлий хлопчина. Почитаєш коментарі під ...